neděle 5. října 2014

PÁR NEUVĚŘITELNÝCH, ALE PRAVDIVÝCH SKUTEČNOSTÍ O NAŠEM ČASE V ŽIVOTĚ:


- Je pravděpodobné, že budeme žít déle než si myslíme. Možná o pět až deset a více let. Důležité je uvědomit si žití tady a teď, nepřemýšlet příliš o budoucnosti a nezabývat se minulostí, jež je uzavřená.
- Ročně pracujeme asi o 360 hodin více než lidé v Německu nebo Anglii (9 pracovních týdnů po 40 hodinách).

- Strávíme pravděpodobně 8 - 9 let našeho života pozorováním života jiných lidí pomocí elektroniky a sociálních sítí.
- Vše, co děláme denně v průměru 30 minut, spotřebuje plný týden našeho života v každém roce ( odpovídá to 180 hodinám za 365 dní).
- Příliš cestujeme a sami řídíme. Při dlouhodobém řízení auta můžeme podlehnout lehce 10 - 15 sekundovým krizím mikrospánku, které mohou být osudné.
- Trávíme příliš času záležitostmi, které jsme si nevybrali jako prvořadé pro nás. Tímto ztrácíme až 45 minut denně z našeho osobního času pro možnou relaxaci.
- Příliš často se zabýváme pracovními problémy v době, kdy bychom měli opravdu relaxovat, nebo se věnovat svým koníčkům a rodině. V noci sledujeme nové informace, aniž bychom je dokázali dobře zpracovat. Naučme se osvojit zásadu - pořádně se v noci vyspat. 5 - 7x v týdnu alespoň 8 hodin spánku.
- Vyškrtněme 3 nepodstatné položky na našem pracovním seznamu denně. Je to neuvěřitelné, ale v zásadě nic neztratíme a ušetříme minimálně 30 minut našeho pracovního času.
- Naučme se v práci relaxovat a načerpat síly. Věnujme tomuto minimálně 10 minut ušetřeného času denně. 5x denně na dvě minuty proveďme nerušeně několik z následujících doporučení:
- zavřeme oči na 2 minuty a představíme si příjemnou scénu,
- 2 minuty 2x denně provedeme relaxační cvičení tak, aby nás nikdo nerušil,
- alespoň 1x denně na 2 minuty se naučíme dělat cvičení ve stoje na protažení a uvolnění zad.
Uvedených deset minut denně nám více energie a může přispět až 5 lety v prodloužení našeho života.
- Naučme se nebrat sami sebe i druhé příliš vážně. Už nikdy mladší nebudeme, než jsme nyní. Berme věci, jak jsou a především si věřme. My nejsme naše úkoly, naše práce ani naše funkce. Budeme-li to mít v patrnosti, zbavíme se negativního stresu, což nám přinese dalších 5 let života v pohodě navíc.
Tak ať se nám všem daří! 

Žádné komentáře:

Okomentovat