čtvrtek 25. září 2014

Konference "GO 50 GO" - 30-10-2014

http://www.go50go.cz/

Projekt GO 50 GO

Projekt GO 50 GO vznikl spontánně v personální Agentuře Fala. Hybným motorem byla a je její majitelka paní Lada Vávrová. V této agentuře se díky dobrovolnickému poradenství setkávali a hledali pomoc odmítaní padesátníci i šedesátníci. Tito lidé aktivně hledali zaměstnání a jejich žádosti a zaslaná CV zůstávaly často bez jakékoliv odpovědi či reakce. Nedostali se většinou ani k ústnímu pohovoru, kde by mohli prokázat své kvality – odbornost, zralost, loajálnost i dostatečnou vitalitu. Když se pídili po důvodech odmítání, dočkali se často jenom vágních odůvodnění proč nemohou pozici, na kterou se hlásí, zastávat. Podstatou odmítnutí bylo vždy v pozadí slovo „stará, starý“.
Část z této skupiny odmítaných kandidátů se začala pravidelně scházet a vymýšlet podněty, jak tuto nepříznivou situaci alespoň trochu změnit a posunout. Vznikl projekt GO 50 GO.
Prvním krokem projektu je realizace Konference GO 50 GO, která se koná 30. 10. 2014 v Podolské vodárně, Podolská 15, Praha 4, pod záštitou paní ministryně MPSV Michaely Marksové Tominové.
Pod hlavičkou projektu bude nadále pokračovat dobrovolnické personální poradenství, nastartují se vzdělávací workshopy a klubová setkávání  pro uchazeče o práci nad padesát let společně s manažery a zaměstnaci firem zapojených do projektu GO 50 GO.
Cílem projektu je otevření diskuse na téma "Proč u nás padesátníci velmi obtížně shánějí nové zaměstnání“. Chceme začít mluvit o předsudcích vůči této věkové kategorii. O výhodách smíšených týmů, o kvalitách zralejších a zkušenějších zaměstnanců. Ale zároveň ukázat padesátníkům, proč je někdy pro personalisty a manažery obtížné zaměstnávat lidi nad padesát let.

Žádné komentáře:

Okomentovat