sobota 27. dubna 2013

MANAŽER ROKU - 20. ROČNÍK NEJPRESTIŽNĚJŠÍ SOUTĚŽE MANAŽERSKÝCH OSOBNOSTÍ V ČESKÉ REPUBLICE

DEN ÚSPĚŠNÝCH MANAŽERŮ A FIREM, který se konal 25. dubna 2013 tradičně v pražském paláci Žofín, a jehož vyvrcholením bylo slavnostní vyhlášení 20. ročníku soutěže MANAŽER ROKU, začal mezinárodní konferencí České manažerské asociace s názvem „NENECHME SI UJET VLAK - Úloha manažerů v první polovině 21. století“. 

Odkaz na: ČMA - MANAŽEŘI ROKU 2012

Tento jubilejní 20. ročník byl nejen prestižní, ale kladně hodnotím velmi dobře zvolené téma, účast odborníků i organizační zabezpečení jak konference, tak vyhlášení soutěže. Za poslední 4 roky, co jsem pravidelným účastníkem jako člen ČMA, musím konstatovat, že poslední dva ročníky byly asi nejlépe profesionálně zvládnuté. 

Z pohledu "lovce manažerských hlav" jsem z různých rozhovorů a hodnocení vrcholových manažerů , vycítil tyto 3 základní problémy v české ekonomice:
  1. Absence důvěry a reálného optimismu, zejména pod vlivem dlouhodobé recese a nekoncepčního přístupu českých politiků. 
  2. Nálada podnikatelů, manažerů i zaměstnanců je horší, než skutečná situace v samotných podnicích.
  3. Chybí talentovaní odborníci v průmyslu, zejména v oblasti technických oborů.
Závěr pro oblast vrcholového vyhledávání talentovaných specialistů, které se za poslední 4 roky, právě pod vlivem recese, úsporných opatření i obav ze změn,  ocitlo v silném propadu je dle mého názoru pozitivně optimistický. V českém průmyslu a výrobě bude třeba skutečných odborníků na všech úrovních, kterých se stále více začíná nedostávat. 

Očekávám, že v následujících dvou letech postupně poroste poptávka po seriózní a cenově přijatelné službě zkušených head-hunterů. 


Žádné komentáře:

Okomentovat